Skvělá volba pro potravinářské laboratoře!
Nožový mlýn Grindomix GM 200 je ideálním pomocníkem pro homogenizaci vzorků s vysokým obsahem vody, oleje nebo tuku. Dokonale se hodí i pro mletí suchých, měkkých a středně tvrdých vzorků. Díky dvěma ostrým nožům a výkonnému motoru umožňuje rychle a efektivně zpracovat až 0,7 litru vzorku. Rychlá homogenizace bez zvýšení teploty zajišťuje uchování těkavých složek ve vzorku. K dispozici je široký výběr volitelného příslušenství umožňujícího přizpůsobení mlýnu individuálním aplikačním požadavkům.
Jako volitelné příslušenství lze objednat gravitační víko, které vlastní vahou upravuje objem mlecí nádoby podle měnícího se objemu vzorku a zabraňuje tak ulpívání vzorku na stěnách nádoby. Pro vzorky s vysokým obsahem vody je vhodné použít variantu s přepadovými kanálky. K dispozici jsou také redukční víka, které zmenšují objem plastové mlecí nádoby na 0,25 nebo 0,5 l.
Aplikace | předběžné a jemné mletí, homogenizace a míchání | |
Vstupní materiál | měkký, středně tvrdý, elastický, vláknitý, obsahující vodu, tuk nebo olej | |
Princip redukce velikosti zrna | řez | |
Vstupní velikost materiálu | ≤40 mm | |
Konečná jemnost | <300 µm | |
Velikost vstupní dávky | 700 ml se standardním víkem (volitelně: 150 – 300 ml s redukčním víkem; 300 – 600 ml s gravitačním víkem) | |
Objem mlecí nádoby | 1000 ml (volitelně: 250 nebo 500 ml s redukčním víkem; 400 – 800 ml s gravitačním víkem) | |
Rozsah otáček | 2 000 – 10 000 ot/min (14 000 ot/min funkce Boost; 2 000 – 4000 ot/min funkce HIT) | |
Materiál | Nože: | nerezová ocel nebo titan |
Upevnění nože: | PVDF/nerezová ocel | |
Mlecí nádoba: | PC nebo PP nebo nerezová ocel | |
Nastavení doby mletí | digitální, 1 s – 3 min | |
Intervalový provoz | ano | |
Uložitelné programy | 8 programů / 4 sekvence | |
Rozměry (š x h x v) | 350 x 392 x 275 mm (výška se zavřeným víkem) | |
Hmotnost | 10 kg | |
Příkon | 1 kW | |
Napájení | 220 – 240 V | |
Krytí | IP42 |
Objem vzorku až 4,5 l. Nastavitelná rychlost otáček. Krátká doba mletí, nízké tepelné namáhání vzorků. Kryogenní mletí.